Италия

„Il Luogo in Buio е италианска независима продукция, участваща в изследването на нови културни форми, структури и езици в театралната и артистична панорама.
Познавайки в детайли традицията на театъра в Италия (по-специално на неаполитанския театър), Il Luogo in Buio се опитва да вплете Commedia dell’Arte, в драматичният театър и клоунадата, за да се получи съвременен театър, който търси да общува отвъд думите и речта, опитвайки се да свържат актьорите с емоциите на публиката
Il Luogo в Buio е различен театър: той използва поезия, племенни ритуали, пърформанс и визуално изкуство за по-пълно преживяване. Това е алтернатива за всеки, който иска да гледа напред и вярва на мотото на Оскар Уайлд „Изкуство заради самото изкуство“.
През последните пет години Il Luogo in Buio си сътрудничи с Академията за музика и сценични изкуства Janàcek (Бърно), SAMK (Университет за приложни изкуства в Канкаанпаа, Финландия), IAB – Институт за изкуства Барселона и Teatrul Skepsis (Румъния) и взема участие във фестивали в Чехия, Румъния, България, Франция и Финландия.

Контакти

Офис

Младежки дом, гр.Враца, България

Телефон

+359 894 259 493
+359 877 769 034

Имейл

baat1@abv.bg

bg_BGBulgarian