Международен Mладежки Фестивал на Изкуствата
"Жреци на Музите"

От 20 до 30 август в град Царево, България, се провежда Международния младежки фестивал на изкуствата „ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ”, организиран от Сдружение „ТЕМП – АРТ” и Община Царево, със съдействието на Българската асоциация на аматьорските театри – БААТ.

ММФИ „ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ” няма състезателен характер, а представлява неформален обмен  на идеи и художествени практики от различни сфери на изкуствата между младите творци, като дава свободата на всяка група и отделен творец да покажат таланта си пред публика необременени от състезателен дух, а само заради магията на изкуството

Целта на Фестивала е да сформира един младежки творчески форум на изкуствата, който да събере млади творци от различни държави. Участниците ще представят културните традиции на своите държави и ще изградят помежду си творчески и приятелски контакти. Посредством концерти, спектакли, пърформанси, презентации и хепънинги, фестивалните дни ще се превърнат в пъстра палитра от всички видове изкуства.

Във Фестивала, след предварителна селекция, могат да вземат участие младежи и възрастни от 5 до 45 години, ученици от средните и висшите училища по изкуствата, както и участници в различни творчески школи, студии и формации от страната и чужбина. Няма ограничения в броя на представящите се  формации и броя на участниците във всяка формация.

Участниците в ММФИ „ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ” имат уникалната възможност да се изявяват на открити сцени в седем курорта по българското южно Черноморие /Синеморец, Ахтопол, Лозенец, Приморско, Китен, Варвара, Царево/, по време на микс концерти, детски шоу програми, вечерни театрални спектакли на открито, вечери на отделните изкуства и уъркшопи, по предварително изготвена фестивална програма. Фестивалните изяви се документират чрез фото и видеозаснемане.

Международен Фестивал за Древни Култури "Слънцето на Тодорка"

Международния фестивал за древни култури „Слънцето на Тодорка” се провежда в местността Валога, с. Оходен, Община Враца, България.

 

Фестивалът се организира в четири фестивални дни, през които участниците живеят и творят на туристически бивак в непосредствена близост до археологическите разкопки. В  дните на събитието се организират кръгли маси и дискусии на археолози, научни работници и представители на различни сдружения и институти, занимаващи се с теми свързани с древността и древното познание.

Целта е да бъдат представени последни новости от света на археологията и древната история. Представят се артистични реконструкции на древни ритуали и легенди представяни от формации от страната и чужбина.

Формата на фестивала позволява той да се превърне в инкубатор на нови туристически визуални продукти  за туристическия бизнес в региона и страната.

Фестивалът се организира от Сдружение ТЕМП АРТ асоцииран член на  AITA/IATA и се реализира с финансовата и логистична подкрепа на Младежки дом – Враца, Община Враца и със съдействието на Българската асоциация на аматьорските театри. Сдружениe ТЕМП АРТ е регистрирано в Министерство на Културата и в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност.

bg_BGBulgarian